Laatste nieuws

Snoezelen en Corona

Snoezelen en Corona. Nabijheid en Afstand. Corona en snoezelen zijn maar moeilijk te verenigen. Tijdens het snoezelen volg je als begeleider de client. De begeleider creeert de optimale...

Iets voor u?

Lees meer over de mogelijkheden van De Snoezelbus

» lees meer

Word sponsor

Met uw steun kan de Snoezelbus zoveel mogelijk kinderen en volwassenen ontspanning brengen.

SnoezelverslagenSnoezelen en Corona


Snoezelen en Corona. Nabijheid en Afstand.

Corona en snoezelen zijn maar moeilijk te verenigen. Tijdens het snoezelen volg je als begeleider de client.
De begeleider creeert de optimale voorwaarden om de client tot zijn recht te laten komen. In deze coronatijd is
het zoeken naar de juiste balans tussen nabijheid en afstand.
Veel is nog mogelijk maar in het belang van ieders gezondheid moeten er ook aanpassingen gedaan worden.
Wij hopen dat deze aanpassingen van tijdelijke aard zullen zijn.

 

Onze corona maatregelen:

- bij verkoudheid, keelpijn of koorts kunt u niet snoezelen. Dit geldt voor ons allemaal ( snoezelbus-medewerkers, begeleiders en clienten)

- voordat u de Snoezelbus in komt meten we met de contactloze thermometer uw temparatuur.

- om zo veel mogelijk de 1,5 meter afstand in acht te houden mogen er maximaal 2 a 3 clienten tegelijk snoezelen.De groepjes zijn dus kleiner dan normaal!
  We houden ook rekening met het aantal begeleiders. Dit blijft echter maatwerk dus daarin stemmen we met u af.

- tussen twee snoezelsessies wordt er extra geventileerd en schoon gemaakt ( dit kost 5  a 10 minuten)

- wij geven op dit moment geen handmassages. Wel kunnen er voetmassages plaatsvinden. Wij gebruiken dan een mondkapje. Begeleiders van de
  locatie mogen wel handmassages geven indien zij dat willen.

- na elke snoezeldag wordt de Snoezelbus grondig schoon gemaakt en de stoffen materialen worden gewassen.(dit was al onze standaard)

- indien er sprake is van een coronabesmeting/uitbraak of er is een zgn. tweede coronagolf, dan komt de reservering/afspraak te vervallen of wordt uitgesteld.
  Wij hechten veel waarde aan uw en onze gezondheid. De afzegging kan door beide partijen gedaan worden en is kosteloos.

 

 

lees meerBereikbaarheid van uw locatie


De Snoezelbus komt graag op uw locatie snoezelen. Dankzij zijn formaat is het heel goed mogelijk om met meerdere mensen tegelijk te snoezelen. Belangrijk is wel dat u van te voren met ons meedenkt over de bereikbaarheid van uw locatie. De Snoezelbus heeft een grote parkeerplaats, formaat stadsbus nodig. Ook de wegen hier naar toe (en weer terug) zijn belangrijk.Smalle wegen en korte bochten zijn voor onze bus niet te berijden.Onze bus is minder wendbaar dan een grote vrachtauto. Dit heeft te maken met de as-ophanging van een bus.
De afgelopen jaren zien we steeds meer slecht geparkeerde auto's, paaltjes en borden in de buitenomgeving verschijnen. Dat geldt voor woonwijken maar ook voor instellingsterreinen. Er wordt soms geen rekening gehouden met grote voertuigen.

Vaak is er wel een alternatieve route te vinden en soms is een alternatieve parkeerplaats nodig. Heel af en toe blijkt het echt niet mogelijk om de bus in en uit uw wijk te rijden. Mocht dit zo zijn dan zijn we genoodzaakt om 50% van de factuur aan u door te berekenen.

Door van te voren aandacht te besteden aan de bereikbaarheid van uw locatie hopen we dit te voorkomen en kunnen uw clienten heerijk snoezelen in de Snoezelbus.

lees meerEpilepsiefonds wordt Koninklijk ter gelegenheid van hun 125-jarig bestaan


 

Persbericht

Houten, 2 november 2018

 

Epilepsiefonds ontvangt het predicaat Koninklijk ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan

Voor het Epilepsiefonds staat dit jaar in het teken van het 125-jarig jubileum. Het fonds is daarmee het oudste gezondheidsfonds van Nederland. Als kers op de taart mocht het fonds donderdag het predicaat Koninklijk in ontvangst nemen uit handen van de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, Willibrord van Beek.

 

Een vereerde Martin Boer, directeur van het Epilepsiefonds, kreeg donderdag het predicaat overhandigd. “Het is een enorme eer dat Koning Willem-Alexander ons deze onderscheiding toekent. Het is echt een kroon op 125 jaar epilepsiebestrijding waarin we al veel successen hebben mogen boeken. Daar wil ik onze donateurs, vrijwilligers, medewerkers en partners bijzonder voor bedanken. Zonder hen hadden we dit niet kunnen bereiken.”

 

De Macht van het Kleine

125 jaar geleden begon jonkvrouwe A.J.M. Teding van Berkhout uit Haarlem met de opvang van vrouwen met epilepsie. Haar initiatief groeide uit tot een grotere organisatie waarbij aan burgers werd gevraagd een halve stuiver bij te dragen. Deze organisatie kreeg de naam ‘De Macht van het Kleine’ een naam die het fonds nog steeds vol trots als pay-off voert.

 

Geloof in het werk

Nog steeds is het Epilepsiefonds volledig afhankelijk van de steun van donateurs en vrijwilligers. Dat maakt dit jubileum volgens Boer extra bijzonder: “Als onze donateurs niet hadden geloofd in het werk dat we doen, waren we niet zover gekomen. Dat vertrouwen vind ik net zo’n grote bekroning als deze erkenning van de koning.”

 

Een feestje vieren 

Zo’n jubileum moet natuurlijk gevierd worden. “Daarom organiseerden we dit jaar enkele jubileumactiviteiten.” vertelt Boer. “Om iets te doen voor iedereen die ons een warm hart toedraagt, en die ons wil helpen dit jaar het epilepsieonderzoek nog een extra impuls te geven.” Zo liepen meer dan 300 mensen al mee met de Epilepsiefonds Night Walk en werd het predicaat uitgereikt tijdens het Epilepsiefonds Spotlight Diner waarbij ook fondsen werden geworven voor meer onderzoek naar epilepsie. Want ondanks het predicaat blijven we geld nodig hebben om ons in te zetten tegen deze onvoorspelbare aandoening.” sluit Boer af.

 

Stichting de Snoezelbus feliciteert het Epilepsiefonds van harte !

 

lees meerStichting de Snoezelbus heel blij met donatie CVU en opbrengst HerinnerRUN 2018


Op 29 september 2018  organiseerde CVU Uitvaartzorg, Bergweg Rotterdam  voor de derde maal een HerinnerRUN. Dit jaar ging de volledige opbrengst naar Stichting de Snoezelbus.

                          

 

                 Het was een prachtige dag om hard te lopen. Aan het eind van het
                 programma nam ons bestuurslid Kees Hoogenboom de cheque
                 van maar liefst € 1500,00 in ontvangst van de
directeur van CVU.
                 We voelen ons verbonden met de CVU aangezien ze zelf ook een
                 prachtige uitvaartbus hebben.

                 We bedanken Marcus Benjamins en Stephanie Lammers voor
                 alle positieve energie die zij in deze dag hebben gestoken.
                 We gaan de opbrengst goed besteden zodat  de mensen nog
                 meer kunnen genieten van Snoezelen bij hun voordeur!

 

 

lees meerAfscheid Plona Schoordijk


Onverwacht moesten we afscheid nemen van ons bestuurslid Plona Schoordijk.

Fijn je ontmoet te hebben
Bedankt lieve Plona

lees meerGrote Schoonmaak


Onze Snoezelbus wordt natuurlijk na elk snoezelbus goed schoon gemaakt. Maar daarnaast poetsen we zowel buiten als binnenkant regelmatig nog een extra keer .Hij glimt weer van onder tot boven !

 

 

lees meerAfscheid van onze oude dame, de eerste Snoezelbus.


Op 14 november moest het er dan toch van komen. Onze eerste Snoezelbus op weg voor zijn laatse rit, naar een recyclingbedrijf. Het was een moeilijk besluit maar ook onafwendbaar.

foto's van onze tussenstop op weg naar Emmen. Gelukkig hebben we veel van het interieur kunnen bewaren.

 

 

Wat hebben we veel beleefd in en met deze bus ! Onze eerste ritten met de eerste Snoezelbus van Nederland.. Ontzettend veel mooie snoezelbezoeken en ontmoetingen met kinderen , volwassenen en ouderen. In de loop van de jaren is deze "oude dame" ons heel dierbaar geworden.
Aangekomen op haar laatste bestemming hield ze er ook meteen helemaal mee op.

 

Dank voor de steun en het vertrouwen van een ieder die onze oude dame een warm hart heeft toegedragen. We hopen u in onze nieuwe bus weer te ontmoeten.

  

lees meerKoning en Koningin ontmoeten Paro


Tijdens het bezoek van Koning WIllem Alexander en Koninging Maxima aan Japan kwam ook de zus of broer van onze Floor even bij hen langs. In de editie van de Metro van 31 oktober een foto van dat moment.

lees meerOnze eerste Snoezelbus nu in gebruik voor vakantieweken Epilepsie Fonds !


  

 

Opnieuw een mijlpaal voor Stichting de Snoezelbus . Huur de eerste Snoezelbus voor langere tijd voor uw locatie !

lees meerOok de Snoezelbus is voor Oranje !


                                

TIjdens de eerste voetbalwedtrijd van Oranje hing onze oranjemascotte er al. Het heeft geholpen. Dat hij nog maar lang kan blijven hangen !

lees meerDaar is hij ..... de nieuwe Snoezelbus


                          foto:Pascal Fielmich

 

 

Op 14 december vond de feestelijke opening van de nieuwe Snoezelbus plaats. Deze nieuwe bus is mogelijk gemaakt door het Epilepsie Fonds, de Vriendenloterij ,Fonds Nuts Ohra en vele andere snoezelmaatjes. Heel hartelijk dank voor uw vertrouwen en steun. Wij gaan weer heel veel mensen een heerlijk ontspannen tijd brengen in deze prachtige nieuwe bus !

lees meerDe nieuwe Snoezelbus is in Nederland


Op 25 oktober was het zover. De nieuwe Snoezelbus kwam aan in Nederland. Na een goede reis vanuit Ulm in Duitsland kwam hij aan bij de Mercedes/EVO-bus in Nijkerk.
Diezelfde middag zijn we hem gaan bewonderen. We wilden hem nu eindelijk eens aanraken In Nijkerk wordt de bus nog eens goed gecontroleerd en ook het laatste zijraam wordt geplaatst. De firma TR-Care legde daar vast de basis voor een prachtig mooi tilliftsysteem.

 

                             

 

Een week later begon zijn tweede rit. Op naar de firma Barry Emons die de inbouw voor zijn rekening neemt.Deze mannen zijn vakkundig en snel.
Onderstaande foto is pas drie dagen later gemaakt !

 

 

lees meerDe nieuwe Snoezelbus


Februari 2013 was voor Stichting de Snoezelbus een bijzondere maand. Waar een ieder toe is aan de lente en de kou buiten zat is waren wij al in feeststemming. Het Epilepsie Fonds had ons als speciaal project voorgedragen bij de Vriendenloterij.
Doel , een nieuwe Snoezelbus.

Op het goed geld gala werd het bekend. De nieuwe Snoezelbus mocht er komen. Op dat moment werd ook duidelijk dat we als Stichting de Snoezelbus weer een toekomst hadden.Hoe mooi onze huidige bus ook is en hoe fijn we er nog in snoezelen, een lang leven heeft deze oude dame niet meer.

Ook het Fonds Nuts Ohra droeg het snoezelen op locatie weer een warm hart toe en draagt een steen bij voor de inrichting van de nieuwe Snoezelbus.
Reden genoeg om een prachtige nieuwe bus te laten maken en in te richten.

    

De eerste foto's van de nieuwe Snoezelbus vanuit de Mercedes-Benz fabriek in Ulm.

lees meerWonderkind,boek van Sanne Kloosterboer, een aanrader


lees meerCarglass here we come !


Na een heel leuk snoezelbezoek in Barneveld sloeg er een steentje tegen de voorruit. Het geluid voorspelde niet veel goeds. Aangekomen in Rotterdam maar even gekeken. Niet groot maar goed voor een bezoekje aan Carglass !

lees meerLennard loopt de kilometer tijdens de 20 van Alphen


Op 3 maart leverde Lennard van Loon een fantastische prestatie. Hij liep tijdens de 20 van Alphen mee met de kilometer. De laatste 200 meter vielen hem zwaar maar hij heeft het volbracht ! Stichting de Snoezelbus ontving hierna het sponsorbedrag wat hij bijeen had weten te lopen. Heel hartelijk dank Lennard en famillie.We gaan het goed gebruiken om nog meer mensen ontspanning te brengen.

    

lees meerNederlands weer , het is nooit saai !


 

Vandaag een Snoezelbezoek in Leiderdorp. We kijken natuurlijk naar de weersverwachting dus we waren al voorbereid.Met een beetje geluk zou het pas later in de middag gaan ijzelen.
Dat liep een beetje anders. Aangekomen op locatie geen vuiltje aan de lucht. Tijdens het snoezelen een eerste vlokje sneeuw. Een uurtje later is het begonnen. De regen tikte knus op het dak.

Dan komt het moment dat je de weg weer op moet. Voorzichtig aan bereikten we zonder problemen de stalling. Gelukkig maar. Jammer genoeg kon ons middag bezoek niet doorgaan. Snel een nieuwe afspraak gemaakt.
Nederlands weer, het is nooit saai. Weer een dag met een verhaal.

lees meerOnderwijs in de Snoezelbus


Onze mooie bus wordt natuurlijk vooral gebruikt om in te snoezelen. Maar een aantal keer per jaar komt een heel ander publiek een kijkje nemen.Studenten van ROC's krijgen dan een introductieles over snoezelen.Een unieke manier om studenten die een opleiding in de zorg volgen een blik te geven op een bijzondere en leuke activiteit die ze later in het werkveld tegen zullen komen. Theorie genoeg over snoezelen maar zelf een snoezelruimte bezoeken, practische uitleg krijgen en je vragen kunnen stellen maakt een ieder enthousiast om er mee aan de slag te gaan.
Afgelopen tijd bezochten we het Albeda College in Vlaardingen en het ROC Mondriaan in Delft.

lees meeronderhoud


Het is zomer ! De Snoezelbus is niet langdurig met vakantie maar de paar dagen dat we niet rijden gebruiken we goed. Zo kreeg de tillift  zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt van Theo van de firma TR-care. Schoonmaken en wassen doen we na elke rit maar een periodieke extra sopbeurt is altijd een prettig idee. Alles werd weer eens goed afgenomen en gewassen.Wij zijn er weer klaar voor.

 

         

lees meerStichting de Snoezelbus ontvangt donatie van ZF


ZF Services Nederland B.V. overhandigt Stichting de Snoezelbus een cheque ter waarde van € 2500 voor het onderhouden van de Snoezelbus.

 

Maatschappelijke betrokkenheid staat bij ZF Services Nederland B.V. hoog op de agenda. Met het geld dat ZF uitspaart door het niet verzenden van kerstkaarten en het beperken van de kerstviering, worden goede doelen gesteund. Mederwerkers dragen ideeen aan die de aandacht en ondersteuning verdienen. De keuze is dit jaar gevallen op Stichting de Snoezelbus. De directeur van ZF in nederland, Sander Peeters, heeft de donatie in de vorm van een cheque op een feestelijke manier aan Annemiek Plug en Laura Fransen van de Stichting , overhandigd.

(Bron : persbericht ZF)

 

lees meerSnoezelbus in de Attent, uitgave van de VOKK (vereniging ouders kinderen en kanker)


De V.O.K.K. (Vereniging Ouders Kinderen en Kanker) gaf in het decembernummer van hun blad de Attent aandacht aan wat de Snoezelbus voor hun doelgroep betekent en kan betekenen. U kunt het stuk lezen op hun website via onderstaande link.

http://cms.onlinebase.nl/userfiles/cmsvokk/file/VOKK_-_Attent_nr_4_2011_v07.pdf

lees meerSociale Robot Paro (Floor)


Een van onze wensen was de aanschaf van de sociale robot Paro.
Deze baby zadelrob is bedoeld om een kalmerend effect te hebben op en emotionele  
reacties te ontlokken aan mensen uit de doelgroep. Deze robot bevordert ook de 
communicatie met de omgeving.Hij reageert op aanrakingen door te bewegen met zijn
staart en het sluiten van zijn ogen. Hij reageert ook op geluiden en kan stemmen
herkennen. Paro vertoont emoties alsverbazing, blijdschap en boosheid.
De firma Focal Meditech B.V. verkoopt en verzorgt het onderhoud van dit bijzondere dier
voor de Nederlandse markt. Na het vergaren van de middelen en een bijdrage van Focal
Meditech B.V. konden wij Paro op 27 januari 2011 in onze bus ontvangen.Naar goed
gebruik hebben we haar omgedoopt tot Floor. De afgelopen maanden heeft
ze al heel wat mensen tijdens het snoezelen uitgelokt tot een aai of een praatje.

 

                                                                                       

   

lees meerDe verzwaarde ballendeken ( De Protac Ball Blanket)


Een andere bijzonder element in de bus is deze deken van de firma Sarkow bv Revalidatiehulpmiddelen. Een uitkomst bij mensen die de rust niet gemakkelijk kunnen vinden tijdens het snoezelen en een bijzondere vorm van aanraking.

Het Protac Ball Blanket is ontworpen op de basistheorie van sensorische integratie van de ergotherapeut en psycholoog A. Jean Ayres. Het Protac Ball Blanket is werkzaam door het gewicht van de losse ballen die druk geven op drukpunten van het lichaam, waarbij zowel de gewaarwording van aanraking (oppervlakkige sensibiliteit) als de gewaarwording van spieren en gewrichten (diepe sensibiliteit) worden gestimuleerd. De oefening van deze druk zorgt voor meer vertrouwen. Daarom geeft het Protac Ball Blanket een kalmerende werking.  

lees meerIets voor u?

Lees meer over de mogelijkheden van De Snoezelbus

» lees meer

Word sponsor

Met uw steun kan de Snoezelbus zoveel mogelijk kinderen en volwassenen ontspanning brengen.

De Snoezelbus

Herman Robbersstraat 84b

3031 RK Rotterdam

stichtingdesnoezelbus@hetnet.nl

© 2012 De Snoezelbus | Realisatie: De Goudse Wolf