Laatste nieuws

Snoezelen en Corona

Snoezelen en Corona. Nabijheid en Afstand. Corona en snoezelen zijn maar moeilijk te verenigen. Tijdens het snoezelen volg je als begeleider de client. De begeleider creeert de optimale...

Iets voor u?

Lees meer over de mogelijkheden van De Snoezelbus

» lees meer

Word sponsor

Met uw steun kan de Snoezelbus zoveel mogelijk kinderen en volwassenen ontspanning brengen.

SnoezelverslagenEen bezoek van de Snoezelbus


Hoe gaat een bezoek van de Snoezelbus in zijn werk?

 

U kunt via de contactpagina op deze website contact met ons opnemen.
Op de tarievenpagina staan de prijzen vermeld maar u kunt ook altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.
Er wordt dan in onze planning gekeken of de door u gevraagde datum nog vrij is.
De planning loopt altijd snel vol dus boek ruim van te voren uw afspraak!

  

lees meerEinde van de schoolvakanties, een feestelijk weekend


Het einde van de schoolvakanties is nabij. Volgens traditie zijn er dan nog allerlei feestelijkheden in onze regio. Met onze Snoezelbus bezochten we dit weekend  twee van deze evenementen. Op vrijdag ,de eerste dag van de sprookjesdagen in Capelle aan den IJssel en op zaterdag de Dag Zonder Drempels in Vlaardingen.

De Sprookjesdagen werden georganiseerd door Stichting Pallieter, Stichting DaDa en Stichting Kopjes voor Kopjes. Deze dagen worden georganiseerd voor gezinnen met een ernstig ziek of gehandicapt kind.Zij kunnen een dag genieten van show en allerlei activiteiten. Ieder jaar wordt er een ander thema gekozen. Het werd een gezellige dag waar met volle teugen werd genoten van het smincken, googelen, taart versieren en nog veel meer. In de Snoezelbus werd genoten door de kinderen die niet aan alle activiteiten konden deelnemen of voor wie het heerlijk was om even de rust op te kunnen zoeken.

 

 

 

De Dag Zonder Drempels is een initiatief van twee vlaardingse stichtingen, de Sjaak Foundation en De Mikkies. Sinds 2007 organiseren zij op het Zomerterras in Vlaardingen een feestelijke middag voor kinderen en (jong)volwassenen met en zonder beperking. Zij willen mensen met en zonder beperking samen laten optrekken en spelen en hen een onbezorgde en fantastische middag bezorgen.
De Snoezelbus is daar al 6 jaar van de partij ! Ook dit jaar was het weer een groot feest.
Dit feest begon jammer genoeg met een kapotte touringcar. Deze bus moest de mensen in Delft ophalen om naar de Dag Zonder Drempels te gaan. Gelukkig kwam er voor hen een andere bus en werd de kapotte bus weggesleept. Daarna kon het feest losbarsten.

 

De Snoezelbus was het meest koele plekje van de dag met de airconditioning. Veel mensen hebben weer heerlijk  gesnoezeld !

lees meerStroomstoring


Zaterdag vertrok de Snoezelbus al vroeg naar een  locatie in Stolwijk. We hadden er zin in. Deze locatie van de Gemiva hadden we al vaker bezocht en er wonen 
enthousiaste snoezelaars. Hoewel er hagelbuien voorspeld waren vertrokken we in de zon. Op locatie vonden we een prima parkeerplek en nadat de stroom aangesloten was konden we beginnen. Het waterbed en de massagestoel werden goed gebruikt en we luisterden naar de onspannen klanken van Enya. Aan het einde van het eerste snoezeluur werd het opeens donker en stil in de bus. Snel het gordijn open en wat kleine lichtjes op batterijen aan. Niemand echt geschrokken gelukkig. Al snel bleek dat het niet alleen bij de bus donker was. Heel Stolwijk zonder stroom !
Om het compleet te maken begon het ook te hagelen. Jammer ,een voortijdig eind van het snoezelen in Stolwijk. We hopen het een volgende keer goed te maken !


 

lees meerDe Snoezelbus in de mist.


Afgelopen weekend toog de bus naar Sint Nicolaasga. Een flinke rit vanuit Rotterdam en om 7 uur reden we al de garage uit. Met onze nieuwe bus is rijden een feest maar dit keer was het toch weer spannend. Na Utrecht kwamen we in een dichte mist terecht.

lees meerOp herhaling in Zwammerdam


Het was zover. We gingen afgelopen zaterdag terug naar de Hooge Burgh in Zwammerdam. Bij de woningen van de Ouderijnlaan gingen we op herhaling nadat het de vorige keer niet door kon gaan door een fout geparkeerde auto.

 

Aangekomen waren we aangenaam verrast. De groenvoorziening had  zowel de gewraakte bocht als het parkeerterreintje voor ons afgezet. Hartelijk dank !
We konden riant parkeren en op ons gemak de laatste spullen klaar zetten. Om 13.00 kon het snoezelen beginnen. Het werd een relaxte zaterdagmiddag. Een ieder snoezelde weer op zijn geheel eigen wijze. Waar de een een voetmassage kreeg wilde de ander liever in de massagestoel ontspannen. Zo blijft snoezelen altijd maatwerk.
Het weer zat ook mee. Waar we op de heenweg nog druppels op de voorurit kregen bleef het tijdens het snoezelen helemaal droog. Een geslaagde middag dus.

lees meerBezoek in het water gevallen


Voor het eerst in al die jaren dat we rijden is een bezoek niet door gegaan. De dag begon goed. Het was koud maar gelukkig droog weer. Vandaag gingen we naar Ipse de Bruggen in Zwammerdam. Voor ons een neuwe locatie.

Aangekomen bleek er in de bocht naar de woning een auto verkeerd geparkeerd te staan. Nou is dat geen unicum maar dat de chauffeur niet gevonden kon worden wel ! Alle woningen bezochten we om de bestuurder te vinden maar geen succes. Wat een teleurstelling. Meestal vinden we dan een alternatieve plek maar ook dit was vandaag niet mogelijk. Zaterdagmiddag waren alle alternatieve locaties dicht en de snoeren ,die best lang zijn, bleken te kort.

Wat jammer dat een onnadenkende bestuurder de middag voor de snoezelaars kan verknallen !

lees meerEen bezoek aan MedKid in Breda


MedKid had een primeur. Hun eerste logeerweekend! De Snoezelbus bezocht hen voor deze gelegenheid en reed voor. De kinderen hebben heerlijk gesnoezeld. De mooie lichtjes waren veruit favoriet deze dag.

lees meerEen dag met hobbels


Vandaag een bezoek aan Aalsmeer. Het bezoek was al een keer verzet in verband met de kou in januari. Op 11 april een nieuwe kans. Vandaag de eerste regen na een lange periode van droogte dus ..... file. Jammer, maar we waren op tijd vertrokken en om kwart over negen reden we de straat van bestemming binnen.

lees meerSnoezelen in Rijswijk


De laatste rit van 2012 was een bezoekje in de buurt, Rijswijk. We bezochten Kinderdagverblijf de Schelpentuin.Eens te meer werd duidelijk dat gezonde jonge kinderen ook heerlijk kunnen snoezelen....

lees meerSnoezelen in Goes


Op 4 en 9 oktober bezochten we de Zuidwester in Goes.

         

Wat een mooie locatie heeft De Zuidwester in Goes. Eerder bezochten we met onze bus een van de oude locaties. Het verschil is meteen duidelijk.In de stijl van de huizen er om heen is nabij het centrum een prachtige locatie opgetrokken.

lees meerDrimmelen, Bootrun voor kinderen met een beperking en hun gezinnen.


Stichting het Steuntje organiseerde op 30 september een bootrun voor kinderen met een beperking en hun gezinnen. Vanuit de jachthaven van Drimmelen genoten de gezinnen van een boottocht van bijna 2 uur. Aan kop een grote rondvaartboot en in zijn kielzog zo'n veertig kleinere boten.Daarna waren er aan wal een aantal activiteiten. Een daarvan was de Snoezelbus en daar werd flink gebruik van gemaakt. Bonus die dag was dat het prachtig zonnig weer was. Eerder die week veel regen maar het moest zo zijn. Zon op de dag van de bootrun.

    

lees meerHeliolympics in het Ronald MacDonald Centre te Amsterdam


Heliolympics, Heliolympische sportdag voor SO leerlingen.

Op 18 september vertrok de Snoezelbus in alle vroegte naar Amsterdam-Noord. Daar vond die dag de Heliolypics plaats. Na wat verwarring kreeg de bus een mooi plekje naast het zwembad van het complex. Zo'n 450 SO leerlingen name die dag deel aan dit grote evenement. De sportdag begon met regen. Jammer want de rest van de dag was het winderig maar over het algemeen wel droog. Op vele plekken vonden (sport)activiteiten plaats. Even tot rust komen in de Snoezelbus was voor veel kinderen dan ook heerlijk.Even uit je stoel of gewoon lekker rondkijken, luisteren naar de muziek, vreemde dingen voelen of ruiken.

lees meerEen geslaagd bezoek aan Middelharnis


Zuidwester in Middelharnis

Op een van de laatste dagen van augustus reed de Snoezelbus naar het prachtig gelegen terrein van de Zuidwester in Middelharnis. Hoewel de haven en het water lonkte reden we nog een heel klein stukje door naar onze bestemming. Daar werden we gastvrij naar een prima plek op het terrein gebracht. Dat bleek het begin van een prima dag te zijn.

lees meerDreamnight at the Contessa


Met de scheurende motoren van de Rotterdam City Racing op de achtergrond was de Snoezelbus op zondag 26 augustus aanwezig op de Admiraliteitskade. Daar was een heel ander evenement aan de gang. Namelijk de tweede dreamnight at the Contessa. Hoewel de naam anders doet vermoeden vond dit geweldige initiatief van Stichting Societa Contessa en Dreamnight at the Zoo Foundation overdag plaats. De Contessa is een prachtig schip dat die dag kinderen met een chronische ziekte of handicap en hun begeleiders een fantastische dag bezorgde. Aan boord op en top gezelligheid en na het aan wal komen meteen nog een kijkje in de Snoezelbus.

 

lees meerDag zonder drempels


Ook de Snoezelbus heeft het warm als de temperaturen boven de 30 graden stijgen. Op 18 augustus waren we voor het derde jaar aanwezig op de dag zonder drempels in Vlaardingen. Altijd leuk, maar ook altijd extreem weer. Vorig jaar goot het pijpenstelen , nu was het heel erg warm. Een beetje jammer want het drukt de pret voor veel mensen met een beperking wel. In je rolstoel kun je soms maar weinig verkoeling vinden.  De Snoezelbus had nog een beetje koelte doordat we een periode in de schaduw stonden. In de loop van de dag draaide de zon en toen steeg het kwik. De plantenspuit met ventilator bracht uitkomst. De dag zonder drempels is altijd een feestje en ook dit jaar kon je er naast het snoezelen van alles doen. Huifbed rijden, smincken, muziek luisteren, bloemschikken, cupcakes versieren en nog veel meer.

   

lees meerSnoezelen in Rucphen met Stichting "Het Raakt U "


Op goede vrijdag was het weer zover. We reden al in alle vroegte met de bus naar Rucphen. Stichting "Het Raakt U" organiseerde daar zoals afgelopen jaren op goede vrijdag een belevingsdag voor kinderen met een beperking.

lees meerSnoezelen op de Paardenmarkt


Zondag waren we op de Paardenmarkt in Delft. Een woonlocatie van IPSE de bruggen. De afgelopen jaren zijn we er al  twee maal eerder geweest. Het leuke daarvan is dat ook wij de mensen gaan herkennen. We snoezelen met zoveel mensen dat je geheugen je soms wel in de steek laat. Echter tijdens het snoezelen gaat er dan meestal wel weer een lichtje branden.

lees meerIets voor u?

Lees meer over de mogelijkheden van De Snoezelbus

» lees meer

Word sponsor

Met uw steun kan de Snoezelbus zoveel mogelijk kinderen en volwassenen ontspanning brengen.

De Snoezelbus

Herman Robbersstraat 84b

3031 RK Rotterdam

stichtingdesnoezelbus@hetnet.nl

© 2012 De Snoezelbus | Realisatie: De Goudse Wolf